Zomer: tijd om te gaan ballonvaren!

Luchtballonvaarten

Zomer: tijd om te gaan ballonvaren!

25 juni 2018 Ballonvaren 0
Ballonvaren zomer avond zonsondergang

 

Het is zomer! En dat is te zien in de lucht. Elke heldere, zonnige avond verschijnen er wel een aantal luchtballonnen aan de horizon. Bij Ron Ballon houden we van de zomer en daarin zijn we vast niet de enige. Bent u er klaar voor om uw zomer(vakantie) onvergetelijk te maken? Ballonvaren is een van de gaafste dingen die u kunt doen op deze planeet, dat zullen de duizenden mensen die u zijn voorgegaan zeker beamen.

Waarom ballonvaren in de zomer?

Waarom zijn ballonvaarten in de zomer juist zo’n feest, vraagt u zich misschien af. Als eerste natuurlijk door het weer. Want wat is er fijner dan zonder jas in de luchtballon stappen, en boven in de lucht de avondzon op je huid te voelen? Door de hogere kans op lekker weer worden vaarten dan ook minder snel geannuleerd. Ook is de omgeving prachtig, het frisse groene gras en de bebladerde bomen zijn fascinerend mooi om van bovenaf te zien. De natuur is net wat vrolijker in de zomer en dat is genieten om vanuit een luchtballon te bekijken!

Nú is de tijd – maar hoe zijn we zover gekomen?

De prachtige activiteit dat ballonvaren nu is ontstond toen de broers – misschien de meest invloedrijke broers ooit? – Joseph en Etienne Montgolfier de heteluchtballon uitvonden. Joseph kwam op een avond op het baanbrekende idee; hij stond namelijk boven een schoorsteenbrand toen zijn t-shirt werd opgeblazen terwijl hij over het vuur leunde. Vervolgens realiseerde hij zich dat het vuur objecten kan optillen of opblazen door het feit dat hete lucht lichter is dan koudere lucht. De openbaring werd gevolgd door een brainstormsessie met zijn broer, aangezien ze er enorm geboeid door waren.

Zo ontwikkelden de broers dit idee verder, je zou kunnen zeggen dat ze met hun ontdekking de lucht in gingen… Ze dachten namelijk dat als hete lucht in een enorme ballon werd geblazen, het iets kon opheffen, misschien zelfs een persoon! Na een tijdje enorm veel onderzoek begonnen de broers aan de allereerste bemande luchtballonvlucht. Het was op dat moment, dat de industrie waarin we ons nu bevinden en die zo groot zou worden, werd geboren.

Moet ik de lucht ingaan?

Op dit moment bloeit de ballonvaartindustrie en er komen steeds meer luchtballonnen bij. Misschien dat het gezicht van de vele ballonnen bij zomerse temperaturen u wel aan het denken maakt.. Hmm, misschien moet ik dan toch in zo’n heteluchtballon stappen? Het ziet er natuurlijk erg tof uit, maar het lijkt u misschien ook wel eng. Dan bent u zeker niet de enige. Toch vinden we dat iedereen dit eens meegemaakt moet hebben, en aangezien angst mensen toch vaak wel tegenhoudt, dachten we dat het een goed idee was om wat reviews te delen om alvast te wennen aan het idee. Wie weet kunnen deze mensen je overtuigen dat het de hoogste tijd is om te gaan ballonvaren met Ron Ballon!

Janette uit Vianen:

“Na een zeer prettig appcontact kon onze vaart zaterdag gelukkig doorgaan. We hebben een geweldige ballonvaart gehad, mede dankzij onze geweldige piloot Ron. De wind stond perfect. Van Vianen over Cuijk, St Agatha, de Maas over, Milsbeek Ottersum, Venzelderheide en in Asperden (Duitsland) geland. We zijn ongeveer 1 uur en een kwartier in de lucht geweest. Was echt supergaaf en megamooi! Dit moet je meegemaakt hebben.”

Marilene uit IJsselstein:

“We hebben vanochtend echt een supertoffe ballonvaart gehad met Ron en met de ondersteuning van Erik op de grond! En we zijn alle zes onder de indruk van hoe mooi het ’s morgens zo vroeg is met zonsopgang. 🙂 Dankjewel voor het advies te switchen naar dit tijdstip!”

Jolanda uit Dordrecht:

“Afgelopen zaterdag hebben wij een ballonvaart gemaakt ter gelegenheid van ons 12 1/2 jaar huwelijk en extra waarde om pers. redenen. We hadden een bijzondere familiedag met onze kinderen georganiseerd waarbij de vaart volledig tot ze de mand zagen een verrassing was. Ron was de piloot en aangezien het onze derde vlucht was kunnen we uit ervaring zeggen dat Ron een vakkundige piloot is die de allerbeste landing kan maken die we ooit ook hebben gehoord. Een rustige piloot die alle tijd neemt voor een zeer goede vaart. het was dan ook fantastisch waarbij ook de angstige onder ons na 5 minuten volop aan het genieten waren. Wat een schitterend land hebben wij toch waaronder de mooie natuur van de BiesBosch waarover wij gevaren zijn!  Bedankt dat we deze mooie topervaring mee kunnen nemen als waardevolle herinnering.”