Wat moet je weten voor je eerste ballonvaart?

Luchtballonvaarten

Wat moet je weten voor je eerste ballonvaart?

9 juli 2018 Ballonvaren 0

Wat een feest, je hebt zojuist je eerste ballonvaart geboekt! Je hebt er veel zin in, maar vindt het vast ook wel spannend. Want wat moet je verwachten en wat moet je aan en meenemen? Vooral tegen het opstijgen en landen zien mensen de eerste keer op, weten we uit ervaring. Daarom bereiden we je in deze blog alvast helemaal voor op de geweldige ervaring die komen gaat!

Welke kleding moet je aan in de luchtballon?

Met een ballonvaart is het handig om comfortabele kleding aan te doen, waar je je makkelijk in beweegt. Je moet in en uit de mand klimmen en je landt op een grasveld dat meestal minder vlak is dan asfalt, dus ook stevige schoenen zijn gewenst. Om die reden zijn hakken dan ook verboden. Verder is het handig om een petje te dragen, vooral als je wat kaler bent, omdat de brander in combinatie met de zon best warm kan zijn. Vooral bij felle zon is het belangrijk dat je huid goed wordt beschermd. In de winter is het daarnaast handig om gelaagde kleding te dragen, omdat de temperaturen kunnen verschillen. Zorg dat je makkelijk iets aan of uit kunt trekken!

Wat moet je meenemen tijdens de ballonvaart?

Alles wat je nodig hebt, ben jijzelf. Sommige items kunnen handig zijn, zoals een zonnebril en een fototoestel. Verder zijn een avontuurlijke geest en een lege blaas gewenst. Maar een ballonvaart staat garant voor puur genieten zonder je zorgen te hoeven maken over van alles en nog wat!

Wat moet je verwachten van het ballonvaren?

Een ballonvaart is een geheel unieke belevenis. En dan gaat het niet alleen om het ballonvaren zelf, maar ook om het proces er omheen. Je wordt namelijk ook betrokken bij de opbouw en het inpakken van de ballon. Het opstijgen gebeurt heel rustig doordat de brander aan wordt gezet, en tijdens het landen wordt die weer uitgezet. Bij weinig wind kan de mand rechtop landen, en anders landt deze op z’n kant. Hiervoor krijgt u instructies van de piloot, hij weet wat veilig is waardoor u nergens tegenop hoeft te zien! Na afloop krijg je een drankje en een certificaat als herinnering aan een mooie ballonvaart.

Er zijn vast al een aantal vragen en onzekerheden bij je weggenomen nu, maar toch kan het zijn dat je nog een specifieke vraag hebt. In dat geval kun je gewoon bellen, mailen of ons contactformulier invullen. Net wat je makkelijk vindt! We staan je graag te woord en zien er naar uit om je ballonvaart helemaal naar wens te organiseren!